12 Haziran 2010 Cumartesi

Kupada ilk günün ardından...

Dün oynanan iki maç herhalde gelmiş geçmiş en kötü kupa başlangıçlarındandı. Aylar öncesinden tahmin ettiğim gibi beraberlikle biten Güney Afrika-Meksika maçı Uruguay-Fransa maçına nazaran daha hareketli ve pozisyonlu geçmiş olsa da iki takım adına da pek ümit vermedi.

Güney Afika'nın sol kanat/bek oyuncusu 8
numaralı Tshabalala çok şık bir açılış golüne imza atarken, Galatasaray'lı Giovani Dos Santos, ilk 11'de yer
alması gereken Guardado ve Pienaar sahanın iyilerindendiler. Meksika'da yaşlı kurtlar Franco, Blanco ve Torrado pek etkili olmazken ikinci yarıda oyuna giren genç Herhandez de pek fazla pozisyona giremedi. Kısa boylu Meksika kalecisi Perez ise gereksiz çıkışları ve tereddütleriyle kalede güven vermedi. Bunun aksine Khune topu oyuna sokuşu ve kritik kurtarışlarıyla Güney Afrika'yı haketmediği mağlubiyetten kurtaran adamdı.

Günün ikinci maçında ise göz kapaklarımı kaldırmakta zorlandım. Gol pozisyonunu geçtim kaleye çekilen şut sayısının bile bir elin parmaklarını geçmediği sıkıcı bir maçtı. Zaten çok formsuz ve isteksiz olan Fransa'da, bireysel yetenekleri olan oyuncular olsa da ortaya iyi bir futbol çıkartamayan Domenech olası başarısızlıkta topun ucuna konacak ilk isim. Defans hattını da önde kuran Fransa'nın özellikle Güney Afrika maçında bol pozisyon verebileceğini düşünüyorum. Uruguay'ın, 3-5-2 ile başlarken maç içinde gelen kanat akınları nedeniyle 5-3-2 gibi oldukça defansif bir taktikle oynaması ve dolayısıyla çok fazla top üretememesi, Suarez ve Forlan gibi yetenekli, hızlı, bitirici iki forveti çarçur etmekten başka bir işe yaramadı.

A grubunu şimdiden kupanın en sıkıcı grubu ilan ediyor, bundan sonra bu grupta izlenebilecek tek maçı Güney Afrika-Fransa olarak görüyorum. Grubun diğer müsabakalarının keyifli, bol pozisyonlu ve gollü maçlar olması çok sürpriz olur. Çoğu maçın alt veya berabere bitmesi oldukça olası, iddaaseverlere duyurulur. Gruptan çıkacakların kimler olacağını kestirmek çok güç zira "kötü futbol"da tüm takımlar çok denk. Güney Afrika'nın ev sahipliği avantajı ve çabuk futboluyla sürpriz sonuçlara imza atmasını isterim. Ancak grup ikincisi büyük olasılıkla Arjantin ile karşılaşacağından, lider çıkacak olanı da çeyrek finalde İngiltere bekleyeceğinden A grubundan herhangi bir takımın yarı final görmesini beklemiyorum, çeyrek final bile başarıdır...

0 yorum:

Yorum Gönder